Kurs

Jeg holder lengre og kortere kurs i sirkus, poledance og ansiktssminke. Jeg har lang undervisningserfaring og har jobbet for de fleste sirkustilbudene i landet, som Trondheim Kulturskole, Circa Circus i Bærum og Nysirkus Bjerke. Jeg har også holdt flere kurs, sommerkurs og workshops for skoler og festivaler, blant annet Sirkuslandsbyen i Oslo, Sirkussmulene og Karmøy kulturskole.

Kurs 1: Nybegynnerkurs i sirkus

for barn, ungdom og voksne (Nedre aldersgrense: 6 år)

Dette er et av de mest populære tilbudene. Du får en spennende innføring i sirkusteknikker og en generell introduksjon til hva sirkus kan være. Du kan for eksempel lære enkel akrobatikk, som å slå hjul eller å stå på hodet. Eller kanskje du har lyst til å prøve deg på sjonglering eller trapes? Du vil bli overrasket over hva du får til, med rett teknikk og oppfølging vil du på en trygg og morsom måte kunne fordype deg i de tingene du ønsker å lære.
Kurset tilpasses deltakerne og tar hensyn til alder og ferdighetsnivå. Her kan du lære alt fra sjonglering, pyramider, akrobatikk, rokkering og luftakrobatikk til klovning og trapes, avhengig av interesser og ønsker. Kursene har forskjellig varighet og kan variere fra en time til en dag, en helg eller en uke.

Kurs 2: Luftakrobatik-Workshops

for voksne

Dette er et svært populært tilbud og vi tilbyr derfor både et nybegynnerkurs og flere fordypningskurs for viderekomne.

KURS 2A: LUFTAKROBATIKK-KURS FOR NYBEGYNNERE

Det finnes nå et sirkustilbud i de fleste store byene for barn og unge mellom seks og tjue år. Imidlertid har jeg sett at det har manglet et tilbud for voksne som ønsker å lære luftakrobatikk. De siste årene har jeg derfor holdt intensive workshops hvor man på en helg kan lære mye teknikk som man senere kan øve på alene eller sammen med venner. På disse kursene vil du få en innføring i tissu, lirering, sirkussling, trapes og sirkustau.

KURS 2B-2F: LUFTAKROBATIKK KURS FOR VIDEREKOMNE

Disse kursene er perfekte for deg som kan en del grunnleggende teknikker i luftakrobatikk og som ønsker å lære mer.

KURS 2B: SIRKUSSLING

Sirkussling er det kurset som passer best for deg som ikke har trent så mye og som kanskje til og med er redd for å henge opp ned. Her fokuserer vi på å lære rett grunnteknikk, som senere vil komme til nytte i både trapes-, lirering- og tissu-timene.

KURS 2C: STATISK TRAPES

En trapes består av en stang som henger fra to-tre meter høye tau. Den kan ligne en flyvende trapes, men her er trapesen helt i ro og det er i stedet vi som snurrer oss rundt den. Det er flott å ha en base i trapes før man beveger seg over til lireringen.

KURS 2C: STATISK TRAPES

En trapes består av en stang som henger fra to-tre meter høye tau. Den kan ligne en flyvende trapes, men her er trapesen helt i ro og det er i stedet vi som snurrer oss rundt den. Det er flott å ha en base i trapes før man beveger seg over til lireringen.

KURS 2D: LIRERING

Den runde ringen som henger fra et enkelt punkt i taket har de siste årene blitt en populær treningsform og sirkusdisiplin. Man kan teipe den med sportstape og få bedre grep med føtter og hender eller la den være som den kommer fra fabrikken og snurre litt lettere rundt den. Jeg har begge deler. Du finner ut hva du liker best på kurs.

KURS 2E: TISSU/TØY/GARDIN/LAKEN

Kjært barn har mange navn. Men mange har sett hvordan det er mulig å klatre opp, snurre seg inn i og falle kontrollert ned i noe som ser ut som et laken. Jeg starter alltid med å lære bort en god klatreteknikk, enkle, men vakre figurer og trygghet, før man satser på de store fallene. Denne workshopen passer hvis man har trent litt før, og ikke er så redd for høyder.

KURS 2F: SIRKUSTAU

Sirkustau; det kan se ut som et gymtau ved første øyenkast, men er mye mykere og mer medgjørelig enn man skulle tro. Mange av triksene som man har lært når man jobber med tissu, kan også benyttes på sirkustau. Det er lettere å klatre i enn i tissu og noen foretrekker tauet. Dette finner man kun ut av ved å prøve :-)

KURS 3: BEDRIFTSKURS I SIRKUS

Skap glede og entusiasme på arbeidsplassen med et enkelt og morsomt sirkuskurs som garantert vil få deg til å bli kjent med dine kollegaer på en ny måte. Visste du at det er mulig å lære å sjonglere på tre kvarter? Eller at mennesker som er musikalske eller matematisk anlagte ofte lærer det enda raskere enn som så? Vi tilpasser kurset etter ønsker og ferdighetsnivå. Det eneste vi kan garantere er at de ansatte vil få en annerledes og spennende opplevelse.

KURS 4: POLEDANCE

nybegynner og avansert

Poledance er en treningsform som passer for alle, uavhengig av ferdighetsnivå. Ønsker du å komme i bedre form på en morsom måte og trene styrke og smidighet, er dette noe for deg. Nybegynnere oppnår ofte rask fremgang og du blir fort inspirert til å lære mer. Jeg har studert kinesisk påle og har de senere årene fordypet meg i poledance, da jeg synes dette er en veldig spennende treningsform. Jeg er sertifisert instruktør i poledance og tilpasser undervisningen til deltakernes ferdighetsnivå. Jeg underviser i alt fra små til store grupper, dette er blant annet et populært tilbud for utdrikningslag.

KURS 5: SMINKEKURS

teatersminke eller ansiktssminke

Lurer du på hvordan du kan male en sommerfugl eller en Spiderman på et lite ansikt? Eller er dere en teatergruppe som vil lære mer om hvordan man kan fremheve karakteren gjennom sminke? Jeg holder spesialtilpassede sminkekurs, slik at du etterpå også vil kunne ta egne sminkeoppdrag, enten det er å skape en annerledes bursdagsfeiring for små barn eller å jobbe med enkeltoppdrag som freelancer.

PRIVATTIMER - SIRKUS

Jeg gir også privattimer i sirkusteknikk og poledance. Jeg har god erfaring med å undervise enkeltpersoner eller små grupper. Om du ønsker fortere fremgang, er dette den perfekte løsningen for deg. Du får tett oppfølging og øyeblikkelig tilbakemelding på om du gjør ting riktig. Dette kan være en god løsning hvis det ikke er noe sirkus- eller poledance-tilbud der du bor og du ønsker å få ny inspirasjon. Del gjerne timen med en venn og få mest mulig ut av undervisningen.